-2 вялікіх салодкіх перца,
-3 маленькіх сухіх вострых перца "Чылі",
-4 зубка часныку,
-1 маленькая цыбуліна,
-2 ст. лыжкі алею,
-300 г вычышчанага арахіса,
-200 мл курынага булёна,
-соль,
-перац,
-1 ст. лыжка пасечанага арахіса.
Падрыхтаваць слоікі. Духоўку разагрэць да 250 градусаў. Струкі перцу пакласці на жароўню і пры тэмпературы 220 градусаў смажыць 20 хвілін, да з'яўлення бурбалак. Перац дастаць з духоўкі, трохі астудзіць, зняць скурку, разрэзаць напалову, ачысціць і парэзаць на кавалкі. Тым часам струкі вострага перцу "Чылі" падсмажыць у падыходнай патэльні, без тлушчу, дастаць з патэльні і адставіць у бок. Часнык і цыбулю пачысціць. Цыбулю парэзаць кольцамі. Разагрэць 1 ст. лыжку алею, 3-6 хвілін пасіраваць цыбулю і часнык. Салодкі і востры перац разам з сумессю часныку і цыбулі, арахісам і пакінутым алеем у міксеры здрабніць да кансістэнцыі пюрэ. Пюрэ пакласці ў рондаль, дадаць курыны булён, павольна закіпяціць і варыць 5 хвілін адкрытым, увесь час памешваючы. Соус пасаліць і паперчыць па густу, дадаць сечаныя арэхі і перамяшаць. Гарачы соус разліць у слоікі і адразу ж закаркаваць.
|