-1 кг буракоў,
-250 г яблык,
-3-4 дробныя цыбуліны,
-1 г. лыжка карэйскай солі,
-2 шклянкі воцату,
-200 г цукру,
-1 цытрына,
-0,5 г. лыжкі молатага аніса.
Карняплоды бурака сярэдняй велічыні сварыць у падсоленай вадзе. Астудзіць, ачысціць і нарэзаць невялікімі кубікамі. Яблыкі і цыбулю ачысціць, дробна нарэзаць і варыць з воцатам каля 20 хвілін. Выціснуць сок з цытрыны, дадаць аніс, а затым варыць яшчэ 25 хвілін пры памешванні. Пафасаваць у гарачым выглядзе, закаркаваць, перавярнуць дагары дном і ахінуць коўдрай.
|