-1,5 кг морквы,
-500 -600 г цыбулі,
-4-4,5 кг памідораў,
-300 г алею,
-250 г цукру,
-100 г карэйскай солі,
-300 г сталовага воцату,
-2-3 г карыцы,
-3 г гваздзічкі,
-2 г чорнага перцу,
-2 г духмянага перцу,
-долька часныку.
Моркву пачысціць і нарэзаць саломкай. Цыбулю пачысціць і нарэзаць кольцамі. Часнык пачысціць і дробна нарэзаць. У кіпячы алей пакласці цыбулю і злёгку абсмажыць, затым дадаць моркву і падсмажыць да залацістага колеру. З памідораў прыгатаваць сок, уварыць яго ў 2-3 разы, дадаць соль, цукар, молатыя рэзкія затаўкі і варыць яшчэ 3-5 хвілін. Зняць з агню, пакласці моркву і цыбулю, уліць воцат, старанна перамяшаць і пафасаваць у стэрыльныя слоікі. Стэрылізаваць у кіпячай вадзе: літровыя слоікі 60-65 хвілін.
|