-10 кг памідораў,
-225 г агуркоў,
-600 г цукру,
-0,5 л сталовага воцату,
-120 г солі,
-30 г чырвонага вострага перцу,
-15 г молатага чорнага перцу,
-5 г гарчыцы.
Прыгатаваць таматавы соус, размягчыўшы памідоры на пару. Вымыць свежыя ці салёныя агуркі, прапусціць праз мясасечку (ці нацерці на дробнай тарцы). Злучыць соус з гэтай масай, уварыць на 2/3 аб'ёму, дадаць соль, цукар, востры перац, гарчыцу. У канцы варкі дадаць воцат і сухія заправы (лепш у марлевым мяшэчку). Соус кіпячым разліць у слоікі. Пастэрызаваць пры тэмпературы 85-90 градусаў С паў-літровыя слоікі - 7-8 хвілін, літровыя - 12-15 хвілін.
|