Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Соусы

    МАКЕДОНСКІ ВОСТРЫ СОУС

    -75 -100 г мексіканскага, вострага перцу "Чыпотле-Чылі",

    -1 кг мясістых памідораў, вычышчаных ад скуркі і насення,

    -300 г парэзанай на кружкі цыбулі,

    -4 зубка часныку, парэзанага на кружочкі,

    -750 мл яблычнага воцату,

    -2 ст. лыжкі мяккага цёмна карычневага цукру,

    -1 ст. лыжка молатай каляндры,

    -1 ст. лыжка кукурузнага крухмалу,

    -1 пучок свежай пасечанай зеляніны каляндры.

     

    Струкі перцу пакласці ў пасудзіну, заліць кіпенем і пакінуць датуль, пакуль вада стане халоднай. Перцы зліць, але ваду пакінуць. Струкі разрэзаць уздоўж , выняць насенне. Струкі перцаў, таматы, цыбулю і часнык у кухоннай машыне здрабніць да стану пюрэ. Сумесь разам з вадой з-пад перцаў закіпяціць і варыць на ціхім агні 30 хвілін, да гушчыні кетчупа. Затым дадаць воцат, цукар, соль і каляндру, перамяшаць і варыць на ціхім агні 25-30 хвілін. Крухмал развесці ў халоднай вадзе. Затым тоненькім струменьчыкам уліць у соус і перамяшаць. Дадаць зеляніну каляндры, перамяшаць, пагатаваць 1-2 хвіліны. Кетчуп разліць у гарачыя стэрыльныя слоікі, закаркаваць і закатаць. Соус можна ўжываць адразу. Але лепш, каб ён пастаяў 3-4 тыдні.

    Катэгорыя: Соусы | Дабавіў: wawkalaki (04.07.2014)
    Праглядаў: 257 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar