Спелыя памідоры разразаюць на кавалачкі, і да іх дадаюць нашаткаваную цыбулю, павараную соль (па густу, але не меней 15 г на 1 кг таматаў), чырвоны перац у парашку, чорны перац гарошкам, карыцу, цукар (не меней 35 г на 1 кг). Рэкамендуецца таксама дадаць здробненую цытрынавую лупіну і імбір. Уварваюць на малым агні да размякчэння цыбулю, пасля чаго масу праціраюць праз сіта, з нержавеючай сталі, і зноў даводзяць да кіпення. Гарачы соус расфасоўваюць у шкляныя слоікі. Стэрылізуюць у кіпячай вадзе: слоікі ёмістасцю 0,5 л - 30 хвілін, літровыя - 40 хвілін.
|