Для атрымання 10 кг соусу:
-2,1 кг вычышчанай і нарэзанай морквы,
-900 г нарэзанай цыбулі,
-5,3 кг тамат-пасты,
-1 літр вады,
-550 г сланечнікавага алею,
-500 г цукру,
-200 г солі,
-0,4 л 9-адсоткавага воцату,
-рэзкія затаўкі па густу.
Вычышчаную і добра вымытую моркву наразаюць локшынай, цыбулю кружкамі. Моркву абсмажваюць у загартаваным сланечнікавым алеі, дадаюць цыбулю і абсмажваюць, пакуль яна не набудзе залацістую афарбоўку. У рондаль уносяць тамат-пюрэ (разводзяць яго вадой), цукар, соль. Дадаюць яшчэ часнык, карыцу, гваздзічку, перац горкі і духмяны. Перад закладкай рэзкія затаўкі здрабняюць. Сумесь у рондалі добра змешваюць і награваюць да кіпення. Кіпяцяць, памешваючы, не больш за 5 хвілін, затым дадаюць абсмажаныя гародніну, воцат, змешваюць некалькі разоў і расфасоўваюць у гарачыя шкляныя слоікі ёмістасцю 0,5 л. Стэрылізуюць у кіпячай вадзе 55 хвілін.
|