-алей сланечнікавы - 750 г,
-яйкі (жаўткі) - 90 (6 шт.),
-воцат 3%-ны - 120 г,
-соус "Паўднёвы" - 40 г,
-шпінат (пюрэ) - 100 г,
-эстрагон - 35 г,
-зеляніна пятрушкі - 15 г,
-кроп - 10 г,
-гарчыца сталовая – 20 г,
-цукар – 15 г
Шпінат, зеляніна пятрушкі, кроп і эстрагон прыпусціць у зачыненым посудзе пры моцным кіпенні. Гатовую зеляніну астудзіць, працерці праз сіта, злучыць з соусам "маянэз", дадаць соус "Паўднёвы", цукар, гарчыцу сталовую, соль, пасля чаго ўсё гэта добра перамяшаць. Соус падаецца да халодных мясных і рыбных страў, а таксама да гарачых рыбных страў.
|