-570 г слівовага пюрэ,
-230 г яблычнага пюрэ,
-200 г цукру,
-карыца па густу,
-гваздзіка па густу,
-імбір па густу.
Слівы і яблыкі (кожны ў аддзельнасці вырабляць) скласці ў рондаль, заліць вадой нараўне з садавінай і сварыць да мяккасці, працерці скрозь сіта, вырабіць пюрэ. Змяшаць, засыпаць цукар, карыцу, гваздзіку, імбір (ўсё па густу), добра перамяшаць, паставіць на агонь і давесці да кіпення. Варыць пры сталым памешванні, пакуль пюрэ не згусне, паменшыўшыся ў аб'ёме прыкладна на чатыры пятых першапачатковага. Трэба сачыць, каб маса да канца уварвання не пацямнела. Гарачы соус пафасаваць у падрыхтаваныя слоікі і пастэрызаваць у кіпячай вадзе: паў-літровыя - 15 хвілін, літровыя - 20 хвілін, 3-х літровыя - 40 хвілін.
|