-1 кг уваранага таматавага пюрэ,
-2 няпоўных гарбатныя лыжкі солі,
-паўшклянкі цукру,
-1 г. л. воцатнай эсэнцыі,
-гваздзікі - 8-10 шт.,
-карыца па густу,
-перац чорны - 15-20 гарошын,
-духмяны - 15-20 гарошын,
-1 зубок часныку.
Спелыя памідоры разрэзаць на кавалачкі, працерці праз сіта і варыць, пакуль паменшыцца ў тры разы. Затым дадаць соль, цукар, спецыі, пагатаваць 10-15 хвілін, дадаць воцат і разліць у гарачыя стэрылізаваныя слоікі. Стэрылізаваць: слоікі ёмістасцю 0,5 л - 25-30 хвілін, 1,0 л - 35-40 хвілін.
|