Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Соусы

    СОУС ТАМАТАВЫ

    -З л таматавага соку з мякаццю,

    -80-100 мл сталовага воцату,

    -150 г цукру,

    -20 г солі,

    -50 г каранёвай пятрушкі,

    -50 г салеры,

    -10 г часныку,

    -1-2 г молатага чорнага перцу,

    -0,5 г гваздзічкі,

    -0,5 г карыцы.

     

    Прыгатаваць таматавы сок з мякаццю, выліць у эмаляваны рондаль і варыць на слабым агні да загушчэння. Карэнні пятрушкі і салеры ачысціць, дробна нарэзаць, дадаць здробнены часнык і расцерці сумесь драўляным песцікам да атрымання аднастайнай масы. Расцёртыя карэнні дадаць у таматавую масу, у канцы варкі дадаць яшчэ соль, цукар і воцат. Сухія рэзкія затаўкі апусціць у масу ў марлевым мяшэчку на 10- 15 хвілін. Калі маса ўварыцца да паловы першапачатковага аб'ёму, разліць яе ў гарачым выглядзе ў слоікі і стэрылізаваць у кіпячай вадзе: паў-літровыя слоікі - 3-5хвілін, літровыя - 8- 9 хвілін.

    Катэгорыя: Соусы | Дабавіў: wawkalaki (04.07.2014)
    Праглядаў: 133 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar