-З л таматавага соку з мякаццю,
-500 г пюрэ з кіслых яблыкаў,
-30-50 мл сталовага воцату,
-75 г цукру,
- 20 г солі,
- 50 г карэнняў пятрушкі,
-50 г карэнняў салеры,
-10 г часныку,
-1-2 г чорнага молатага перцу,
-0,3 г гваздзічкі.
Таматавы сок з мякаццю злучыць з яблычным пюрэ, закіпяціць. Дадаць расцёртыя карэнні і часнык, а затым спецыі, соль, цукар, воцат. За 15 хвілін да канчатка варкі апусціць марлевы мяшэчак з сухімі заправамі. Масу разліць у падрыхтаваныя слоікі і стэрылізаваць у кіпячай вадзе: паў-літровыя - 3-5 хвілін, літровыя - 8-9 хвілін.
|