-1 кг пастарнака,
-0,4 кг тамата,
-0,1 кг алею,
-0,2 кг воцату,
-0,3 солі,
-2-3 шт. лаўровага ліста,
-5-6 шт. гваздзічак.
Пастарнак адварыць да мяккасці, прапусціць перац праз мясасечку, працерці праз сіта, пакласці ў рондаль, уліць воцат, тамат, таўчоны лаўровы ліст, гваздзічку. Варыць 30 хвілін. Другасна працерці праз сіта, уліць у бутэлькі і закаркаваць. Захоўваць у халодным месцы. Для падрыхтоўкі соусу, перад падачай на стол, масу (100 г) разводзяць маслам (200 г), дадаюць булён (0,7 л) і смятану. Сумесь давесці да кіпення. Соус гатовы.
Каб прыгатаваць соус, трэба надліць 100 г масы, дадаць 200 г масла, развесці ўсё гэта ў 0,7 л булёна, дадаць 100 г смятаны. Соус гатовы.
|