-200 г вострага перцу,
-1 невялікая галоўка часныку
-1 г.л. без горкі солі
-1 ст.л. без горкі цукру
-1 ст.л. алею
-2 ст.л. воцату (мы выкарыстоўвалі белы вінны, падыдзе яшчэ і яблычны)
-1 г.л. крухмалу па жаданні для згушчэння
У перчыкаў адразаем зялёную верхавіну, наразаем іх на кавалачкі і разам з часныком адпраўляем у чару блендэра (семечкі з перцаў не выдаляем). Перамалываем у пюрэ і перакладаем у рондальчык. Дадаем соль, цукар, алей і воцат (калі дадаеце крухмал - яго туды ж) і ставім на невялікі агонь на пліту. Варым да закіпання, здымаем з агню і астуджаем на ледзяной лазні.
|