5 кг памідораў старанна мыюць, апускаюць у кіпячую ваду на 1-2 хвіліны і адразу пераносяць у халодную. Нажом здымаюць скурку. Вычышчаныя таматы разразаюць на кавалачкі і ўкладваюць у рондаль. Дадаюць 375 г цукру, награваюць да кіпення. Праз некалькі хвілін пасля пачатку кіпення дадаюць па 1,5 г чорнага і духмянага перцу, 4 г гваздзічкі, 1 г карыцы ў парашку, 4 г парашка гарчыцы, 225 г вычышчанай цыбулі (лепш за ўсё прапушчанага праз мясасечку), 3-4 г стоўчанага часныку. Рэкамендуецца гваздзічку і перац гарошкам пакласці ў мяшэчак з марлі. Мяшэчак апускаюць у рондаль з кіпячай таматавай масай і вымаюць у канцы варкі. У гэты ж мяшэчак кладуць і палачку карыцы. Карыцу парашком варта дадаваць прама ў таматавую масу. Уварваюць гэтак жа, як і тамат-пюрэ (прыблізна ў 2,5 разы). У канцы варкі дадаюць 85-90 г паваранай солі і 32 мл воцатнай эсэнцыі. Гарачы соус расфасоўваюць у шкляныя слоікі. Стэрылізуюць у кіпячай вадзе: 0,5 л - 25 хвілін.
|