-5 кг таматавай масы,
-200 г цукру,
-45-50 г солі,
-15-16 мл воцатнай эсэнцыі,
-0,9 г мушкатавага арэха,
-0,75 г чорнага перцу,
-1,8 г духмянага перцу,
-2,5 г карыцы,
-2,5 г гваздзічкі,
-0,8 -1 г часныку.
Таматавую масу, пасля працірання, уварваюць напалову. Рэзкія затаўкі апускаюць у марлевым мяшэчку ў кіпячую масу. Незадоўга (хвілін за 5-8) да канчатка варкі ў рондаль, дадаюць цукар, соль. А ў самым канцы варкі воцатную эсэнцыю. Стэрылізуюць у кіпячай вадзе: 0,5 л - 25 хвілін.
|