-1 цыбуліна,
-1 зубок часныку,
-50 г кораня салеры,
-100 г морквы,
-250 г таматаў,
-2 г. л. аліўкавага алею,
-1 галінка цім’яна,
-1 лаўровы ліст,
-соль па густу,
-перац па густу.
Цыбулю і часнык пачысціць і парэзаць на кавалачкі. Салеру, моркву і таматы пачысціць. Памыць і парэзаць на кавалачкі. Разагрэць алей, цыбулю і часнык, абсмажыць да празрыстасці, дадаць гародніну і тушыць 4 хвіліны. Дадаць цім’ян і лаўровы ліст і варыць 6 хвілін. Дадаць соль і перац. Для працяглага захоўвання соус варыць не 4 хвіліны, а 20. Пасля дадання солі і перцу соус пафасаваць у слоікі і закатаць.
|