-750 г круглых памідораў,
-2 сярэднія па велічыні цыбуліны,
-1 маленькі свежы зялёны струк вострага перцу "чылі",
-1 пучок свежай каляндры,
-1 ст. лыжка сметанкавага масла,
-2 ст. лыжкі алею,
-соль па густу,
-перац па густу,
-цукар па густу.
Падрыхтаваць слоікі. Памідоры вымыць і здрабніць, пры гэтым выразаць месцы пладаножак. Памідоры пакласці ў сіта і даць сцячы соку. Цыбулю ачысціць і пасекчы. Востры перац вымыць, ачысціць, разрэзаць уздоўж, выняць зерні і парэзаць на кавалачкі. Каляндру вымыць і абсушыць, абарваць лісточкі і адставіць у бок, сцеблы парэзаць. Масла з алеем разагрэць у вялікім рондалі і пакласці тушыцца цыбулю. Востры перац, сцеблы каляндры і памідоры дадаць да цыбулі і ўсё на слабым агні тушыць 30 хвілін. Масу працерці скрозь сіта. Лісточкі каляндры пасекчы і перамяшаць. Дадаць соль, перац і цукар па густу. Раскласці ў слоікі, накрыць вечкамі і стэрылізаваць 45 хвілін. Закатаць.
|