-15 г сухіх грыбоў (сумясі),
-1,5 кг памідораў,
-2 цыбуліны,
-4 зубка часныку,
-4 сцеблы салеры,
-350 г салодкага перцу,
-6 ст. л. аліўкавага алею,
-150 г чорных аліў,
-75 г маленькіх каперсаў,
-соль па густу,
-перац свежы молаты па густу,
-1 г. л. сухой мацярдушкі,
-1 г.л. цім’яна.
Грыбы заліць гарачай вадой і пакінуць паразмякаць. Таматы абарваць. Абліць кіпенем, зняць скурку, абраць насенне і дробна парэзаць. Цыбулю і часнык ачысціць, пасекчы. Салеру вымыць, ачысціць і дробна парэзаць. Струкі перцу вымыць, разрэзаць напалову, ачысціць і парэзаць на палоскі. Разагрэць алей, пакласці ў яго цыбулю і часнык і на сярэднім агні патушыць 5 хвілін. Грыбы адціснуць і разам з перцам і салерай дадаць да цыбулі і часныку і абсмажываць 3 хвіліны. Далей дадаць таматы і варыць 15 хвілін на ціхім агні. З аліў выняць костачкі і разам з каперсамі дадаць у соус. Затым дадаць рэзкія затаўкі, пафасаваць у падрыхтаваныя гарачыя стэрылізаваныя шкляныя слоікі, закаркаваць і 45 хвілін, стэрылізаваць. Закатаць. Захоўваць у цёмным халодным месцы.
|