-1 кг таматаў,
-2 цыбуліны,
-4 зубка часныку,
-1 ст. лыжка лісця цім’яна,
-2 ст. лыжкі маленькіх каперсаў,
-1 ст. лыжка пасечанай паляндвіцы хамсы,
-50 мл аліўкавага алею,
-соль па густу,
-свежы молаты чорны перац па густу,
-2 ст. лыжкі цытрынавага соку.
Таматы бланшаваць у кіпячай вадзе 2 хвіліны, абліць халоднай вадой, зняць скурку, разрэзаць на 4 часці, выразаць цвёрдыя месцы мацавання пладаножак. Цыбулю і часнык ачысціць і здрабніць. Цім’ян вымыць, даць сцячы вадзе, абсушыць і абарваць лісцікі. Аліўкавы алей разагрэць у рондалі, пакласці цыбулю і часнык, патушыць да залацістага колеру, дадаць таматы і варыць 20 хвілін, пакуль соус не стане густым. Дадаць цім’ян і пасечаную паляндвіцу хамсы яшчэ паварыць 5 хвілін. Затым дадаць соль, перац, цытрынавы сок. Соус разліць у гарачыя стэрыльныя слоікі і адразу ж закатаць.
|