Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 5
    Гасцей: 5
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Соусы

    ВОСТРЫ СОУС СА СЛІЎ

    -2 кг сліў,

    -0,5 шклянкі вады,

    -1 шклянка цукру,

    -1 галоўка часныку,

    -1 ст. л. сухога кропу,

    -1 ст. л. сухой пятрушкі,

    -1 г. л. каляндры,

    -1 г. л. молатага чырвонага перцу,

    -1 г. л. сухой мяты,

    -1 г. л. солі.

     

    Слівы разрэзаць напалову, скласці ў эмаляваны рондаль, дадаць ваду і варыць на павольным агні некалькі хвілін, пакуль з іх не злезе лупіна і не адстануць костачкі. Затым костачкі і лупіну адлучыць, а пакінутую масу працерці. Атрыманае пюрэ зноў паставіць на агонь, дадаць у яго цукар, соль, перамяшаць і варыць пад вечкам пры ўмераным кіпенні да гушчыні смятаны, часам памешваючы, каб не папрыгарала. Час варкі - 2-2,5 гадзіны. Затым у масу дадаць здробнены часнык і рэзкія затаўкі і варыць яшчэ 5 хвілін. Кіпячы соус разліць па гарачых стэрылізаваных слоіках, напоўніўшы іх да самага верха, і шчыльна закатаць вечкамі. Слоікі перавярнуць дагары дном, ахінуць і пакінуць да поўнага астывання. Ужываць соус у халодным выглядзе.

    Катэгорыя: Соусы | Дабавіў: wawkalaki (04.07.2014)
    Праглядаў: 257 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar