Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Стравы з садавіны і ягад

    ДЭСЕРТ СА СВЕЖЫХ ГРУШ ЦІ ЯБЛЫКАЎ З ЧАРНАСЛІВАМ

    -грушы ці кісла-салодкія яблыкі - 10 шт.

    -гваздзічкі - 30 шт.

    -карыца - невялікі кавалачак

    -цукар - 1/2 шклянкі

    -вада - 2 шклянкі

    -чарнасліў – 400 г

    -цэдра і сок - 1 цытрыны.

     

    Грушы ці яблыкі ачысціць ад скуркі, калі яны вялікія,

    тое пераразаць напалову і ўторкнуць у іх па 2 ці 3 гваздзічкі.

    Затым узяць паўшклянкі цукру, заліць яго вадой, пакласці цэдру,

    зрэзаную з адной цытрыны, кавалак карыцы

    і даць пракіпець разы два ці тры.

    Скласці ў гэты адвар грушы ці яблыкі, закіпяціць іх разы два ці тры,

    паліваючы з лыжкі адварам, у якім варацца, асцярожна паварочваючы

    (але не дапушчаць, каб яблыкі разварыліся).

    Калі грушы ці яблыкі будуць гатовыя, выняць іх асцярожна лыжкай

    і скласці ў прыгатаваную глыбокую пасудзіну,

    а адвар працадзіць асобна, усыпаць у яго шклянку цукру

    і выціснуць сок 1 цытрыны, паставіць на пліту і даць пракіпець.

    Добранька вымыць чарнасліў, скласці яго ў адмысловы посуд,

    заліць кіпенем, накрыць вечкам

    і даць пастаяць на даволі цёплым месцы на пліце.

    Калі ён будзе досыць мяккі, адкінуць яго на сіта, каб сцякла вада,

    і паскладаць паміж варанымі прыгатаванымі грушамі ці яблыкамі.

    Калі сіроп будзе гатовы, выліць яго, гарачым на яблыкі ці грушы,

    астудзіць і падаваць да абеду халодным.

    Катэгорыя: Стравы з садавіны і ягад | Дабавіў: wawkalaki (05.12.2014)
    Праглядаў: 154 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar