-6 яблыкаў;
-палова цытрыны;
-50 мл слівак;
-жменя арэхаў;
-2 ст. л. цукру;
-1 жаўток;
-2 палачкі карыцы.
4 яблыка чысцім ад лупіны і разразаем напалову папярок.
У верхняй паловы яблыка пакінуць "хвосцік" -
так яблыка будзе глядзецца значна арыгінальней і весялей.
Адмысловай лыжкай ці вострым нажом вымаем асяродак -
сачыце за тым, каб разам з насеннай скрыначкай вы выдалілі
і перапонкі (вельмі непрыемна, калі ў далікатнай мякаці печаных
яблыкаў трапляюцца цвёрдыя перагародкі).
Злучаем палоўкі разам, выкладваем яблыкі ў форму для запекання.
Даліваем трохі вады (яна не павінна зачыняць садавіну больш,
чым на 1 см) і ставім яблыкі ў разагрэтую
да 200 градусаў духоўку на паўгадзіны.
Пакінутыя 2 яблыка мыем, чысцім ад скуркі, выдаляем асяродак
і шаруем на сярэдняй тарцы.
Змешваем з цукрам, жаўтком і сліўкамі,
дадаем сок і цэдру паловы цытрыны. Начынне гатовае.
Дастаём з духоўкі яблыкі, расчыняем іх і ніжнюю палову змяшчаем
ў парцыённыя сервіравальныя кольцы, якія падыходзяць для запекання
ў духоўцы, можна скласці ў некалькі разоў фальгу
і з яе зрабіць кольцы патрэбнага дыяметра.
Напаўняем начыннем да верхняга зрэзу кольца, затуляем "вечкам"
з верхняй часткі яблыка і змяшчаем ў тую ж форму для запекання.
Побач выкладваем палачкі карыцы
і запякаем яшчэ паўгадзіны пры тэмпературы 180 градусаў.
Перыядычна форму дастаём з духоўкі і паліваем ўтварыўшымся сокам.
Смачна і ў гарачым, і ў халодным выглядзе.
Падаем, пасыпаўшы абсмажанымі і здробненымі арэшкамі.
Неверагодна апетытна з шарыкам ванільнага пламбіру.
|