Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 3
    Гасцей: 3
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Стравы з садавіны і ягад

    ДВОЙЧЫ ПЕЧАНАЕ ЯБЛЫКА У ДУХОЎЦЫ

    -6 яблыкаў;

    -палова цытрыны;

    -50 мл слівак;

    -жменя арэхаў;

    -2 ст. л. цукру;

    -1 жаўток;

    -2 палачкі карыцы.

     

    4 яблыка чысцім ад лупіны і разразаем напалову папярок.

    У верхняй паловы яблыка пакінуць "хвосцік" -

    так яблыка будзе глядзецца значна арыгінальней і весялей.

    Адмысловай лыжкай ці вострым нажом вымаем асяродак -

    сачыце за тым, каб разам з насеннай скрыначкай вы выдалілі

    і перапонкі (вельмі непрыемна, калі ў далікатнай мякаці печаных

    яблыкаў трапляюцца цвёрдыя перагародкі).

    Злучаем палоўкі разам, выкладваем яблыкі ў форму для запекання.

    Даліваем трохі вады (яна не павінна зачыняць садавіну больш,

    чым на 1 см) і ставім яблыкі ў разагрэтую

    да 200 градусаў духоўку на паўгадзіны.

    Пакінутыя 2 яблыка мыем, чысцім ад скуркі, выдаляем асяродак

    і шаруем на сярэдняй тарцы.

    Змешваем з цукрам, жаўтком і сліўкамі,

    дадаем сок і цэдру паловы цытрыны. Начынне гатовае.

    Дастаём з духоўкі яблыкі, расчыняем іх і ніжнюю палову змяшчаем

    ў парцыённыя сервіравальныя кольцы, якія падыходзяць для запекання

    ў духоўцы, можна скласці ў некалькі разоў фальгу

    і з яе зрабіць кольцы патрэбнага дыяметра.

    Напаўняем начыннем да верхняга зрэзу кольца, затуляем "вечкам"

    з верхняй часткі яблыка і змяшчаем ў тую ж форму для запекання.

    Побач выкладваем палачкі карыцы

    і запякаем яшчэ паўгадзіны пры тэмпературы 180 градусаў.

    Перыядычна форму дастаём з духоўкі і паліваем ўтварыўшымся сокам.

    Смачна і ў гарачым, і ў халодным выглядзе.

    Падаем, пасыпаўшы абсмажанымі і здробненымі арэшкамі.

    Неверагодна апетытна з шарыкам ванільнага пламбіру.

    Катэгорыя: Стравы з садавіны і ягад | Дабавіў: wawkalaki (08.12.2014)
    Праглядаў: 390 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar