-1 кг яблыкаў,
-1 шклянка цукру,
-1 ст. л. цукровай пудры.
Цеста прыгатаваць па асноўнай рэцэптуры,
раскачаць пласт таўшчынёй 1 см, пласт нарэзаць на квадраты.
Яблыкі вызваліць ад семечак і пладаножак,
унутро кожнага яблыка насыпаць цукар.
На кожны квадрат цеста пакласці па яблыку, процілеглыя куткі цеста
злучыць, змацаваць і трывала зашчыпаць па шву.
Выразаць з цеста маленькія кружочкі-гузічкі і прыляпіць іх зверху слоек,
паверхня слоек вышмараваць яйкам.
Слойкі выпякаць пры тэмпературы 240 °С.
Выпечаныя вырабы астудзіць, пасыпаць цукровай пудрай.
Замест цукру ўнутр яблыка можна пакласці бруснічнае варэнне.
|