Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Стравы з садавіны і ягад

    ЯБЛЫКІ ЦІ ГРУШЫ Ў СІРОПЕ

    -75 г яблыкаў ці груш,

    -30 г цукру,

    -5 г віна,

    -1 г кіслоты цытрынавай

     

    Яблыкі ці грушы прамыць у халоднай вадзе, выдаліць з іх асяродак

    (у груш асяродак выдаляюць не цалкам,

    каб не пашкодзіць пладаножку), ачысціць ад скуркі і другасна прамыць.

    Вычышчаныя плады да варкі захоўваць у падкісленай

    цытрынавай кіслатой вадзе, каб яны не пацямнелі.

    Варыць плады ў гэтай жа вадзе 10-15 хвілін, а затым пакласці на сіта,

    даць сцячы вадзе і раскласці ў вазачкі.

    У атрыманы адвар пакласці скурку ад яблыкаў ці груш,

    цукар, старанна размяшаць і варыць 7-10 хвілін.

    Гатовы сіроп павінен быць густы, цягучы.

    Сіроп працадзіць, астудзіць, дадаць у яго віно і заліць ім плады.

    Катэгорыя: Стравы з садавіны і ягад | Дабавіў: wawkalaki (08.12.2014)
    Праглядаў: 167 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar