
-75 г яблыкаў ці груш,
-30 г цукру,
-5 г віна,
-1 г кіслоты цытрынавай
Яблыкі ці грушы прамыць у халоднай вадзе, выдаліць з іх асяродак
(у груш асяродак выдаляюць не цалкам,
каб не пашкодзіць пладаножку), ачысціць ад скуркі і другасна прамыць.
Вычышчаныя плады да варкі захоўваць у падкісленай
цытрынавай кіслатой вадзе, каб яны не пацямнелі.
Варыць плады ў гэтай жа вадзе 10-15 хвілін, а затым пакласці на сіта,
даць сцячы вадзе і раскласці ў вазачкі.
У атрыманы адвар пакласці скурку ад яблыкаў ці груш,
цукар, старанна размяшаць і варыць 7-10 хвілін.
Гатовы сіроп павінен быць густы, цягучы.
Сіроп працадзіць, астудзіць, дадаць у яго віно і заліць ім плады.

|