-яблыкі (кіслявыя) - 4 шт.
-сметанкавае масла – 30 г
-апельсін - 2 шт.
-марцыпанавая маса – 200 г
-карыца - 1 г.л.
-кедравыя арэшкі – 60 г
-фісташкавае марозіва – 500 г
-амарэта - 40 мл
-фісташкі (сечаныя) – 30 г.
Нагрэць духоўку да 200 C. Яблыкі разрэзаць напалову
і выдаліць асяродак.
На адной палоўцы кожнага яблыка пакінуць па пладаножцы.
Вышмараваць тлушчам форму для запеканняў і пакласці туды яблыкі.
Адціснуць сок з 1 апельсіна і паліць яблыкі сокам.
Раскласці па-над яблычнымі палоўкамі сметанкавае масла ў шматках.
Запякаць 20 хвілін. Зрэзаць адмысловым нажом некалькі палосак цэдры
з пакінутага апельсіна, пакінутую нацерці на тарцы.
Разрэзаць плод напалову і адціснуць з яго сок.
Замясіць цэдру апельсіна з марцыпанавай масай, карыцай
і кедравымі арэшкамі.
Выняць з духоўкі запечаныя яблыкі.
Раскласці марцыпанавае начынне па палоўках яблыкаў
і запякаць у духоўцы на працягу 15 хвілін.
Размарозіць марозіва і зрабіць з яго пюрэ.
Перамяшаць з амарэта.
Раскласці фісташкавы соус па 4 талеркам
і выкласці на іх печаныя яблыкі.
Упрыгожыць сечанымі фісташкамі і палоскамі апельсінавай цэдры.
|