-аўсяныя шматкі (лепш хуткай падрыхтоўкі) - 3 ст. л.
-карыца - 0,5 г. л.
-карычневы цукар (па жаданні) - 2 г. л.
-масла сметанкавае - 10 г
-буйныя салодкія яблыкі - 4 шт.
-мяккія салодкія фінікі - 8 шт.
Ў яблыкаў ачысціць верхнюю траціну ад лупіны.
Выняць асяродак, акуратна выскрабці лыжкай частку мякаці,
каб атрымаўся "збанок".
Змяшаць аўсянку, нарэзаныя фінікі, карыцу і цукар
(калі выкарыстоўваеце).
Напоўніць гэтай сумессю яблыкі.
Зверху пакласці па тоненькай лустачцы сметанкавага масла.
Паставіць яблыкі ў гарачатрывалую форму
і запекчы пры 190°C на працягу 20-25 хвілін.
|