-грэцкія арэхі - 50 г
-цукар - 1 ст. л.
-фарш курыны - 500 г
-булён курыны - 1 шклянка
-яйка - 1 шт.
-цыбуліна - 1 шт.
-масла сметанкавае - 2 ст. л.
-яблыкі буйныя - 8 шт.
-алей - 2 ст. л.
-чарнасліў без костачак - 50 г
-часнык - 2 зубчыка
Крок 1
Чарнасліў прамыць цёплай вадой і дробна нарэзаць.
Арэхі пасекчы нажом у дробку і абсмажыць на сухой патэльні,
увесь час памешваючы, 3 хвіліны.
Крок 2
Цыбулю і часнык ачысціць і здрабніць.
Разагрэць у патэльні масла, абсмажыць цыбулю і часнык, 4 хвіліны.
Дадаць курыны фарш і рыхтаваць,
размінаючы камякі відэльцам, 6 хвілін. Перакласці ў міску.
Крок 3
Дадаць чарнасліў, арэхі і яйка, старанна перамяшаць.
Крок 4
Яблыкі вымыць, зрэзаць верхавіну
і акуратна выняць асяродак і частку мякаці,
пакінуўшы па краях прыкладна 1 см.
Крок 5
Напоўніць яблыкі атрыманым начыннем,
накрыць зрэзанымі верхавінамі і паставіць у форму для запекання.
Крок 6
Растапіць у сатэйніку сметанкавае масла, дадаць цукар і рыхтаваць,
памешваючы, 3 хвілін. Уліць булён, перамяшаць.
Паліць атрыманым соусам яблыкі,
накрыць і паставіць у разагрэтую да 180 °С духоўку на 20 хвілін.
|