
-алей - 2 ст. л.
-соль - па густу
-сумесь з ялавічнага і свінога фаршу - 100 г
-яблыкі - 6 шт.
-лісцікі шалфеі - 4 шт.
-цыбуля - 1 шт.
-вяленыя памідоры ў масле - 1 ст. л.
-віно белае сухое - 200 мл
-масла сметанкавае - 1 ст. л.
-ялавічная пячонка - 100 г
-часнык - 2 зубчыка
-сок цытрынавы - 2 ст. л.
Крок 1
Яблыкі вымыць, зрэзаць верхавіны і адкласці.
Выняць з яблыкаў асяродак, пакінуўшы сценкі таўшчынёй каля 1 см.
Мякаць нарэзаць невялікімі кавалачкамі, паліць цытрынавым сокам.
Крок 2
Вяленыя памідоры абсушыць на сурвэтцы
і разам з лісцікамі шалвеі дробна нарэзаць.
Крок 3
Пячонку прамыць і здрабніць,
выдаліўшы верхнюю плёнку і жоўцевыя пратокі.
Перамяшаць з фаршам, заправіць па густу соллю і перцам.
Крок 4
Цыбулю і часнык ачысціць, дробна нарэзаць
і абсмажыць у разагрэтым алеі, 5 хвілін.
Дадаць фарш і рыхтаваць, памешваючы і размінаючы камякі, 10 хвілін.
Крок 5
Зняць з агню і злучыць з яблыкамі, памідорамі і шалвеяй.
Крок 6
Разагрэць духоўку да 200 °С.
Напоўніць яблыкі атрыманым начыннем,
паставіць у змазаную маслам форму.
Сметанкавае масла нарэзаць маленькімі кубікамі і пакласці на яблыкі.
Накрыць іх зрэзанымі верхавінамі, апырскаць белым віном
і запякаць каля 25 хвілін.

|