(Малдавія)
- 7-8 яблыкаў
- 2 ст. л. рысу
- 50 г разынак
- 1 яйка
- 0,5 шклянкі цукровага пяску
- 50 г сметанкавага масла
- 2 ст. л. цукровай пудры.
Адмысловым выманнем выдаліць асяродак яблыкаў,
начыніць іх фаршам і спячы ў духоўцы
ці патушыць у гусятніцы, дабавіўшы трохі вады.
Для фаршу:
рыс адварыць, злучыць яго са старанна прамытымі разынкамі
і прыпусціць у невялікай колькасці вады.
Дадаць сырыя яйкі, цукар, сметанкавае масла і ўсё добра перамяшаць.
Падаваць, пасыпаўшы цукровай пудрай.
|