- 6 вялікіх яблыкаў
- 30 г арэхаў, міндаля, разынак
- 1 кубак ванільнага крэму
- 0,375 л чырвонага віна
- 6 шт. мяккага печыва
- 1 ст. л. мармеладу з парэчкі
- 60 г масла.
Здробненыя арэхі і міндаль, разынкі, ванільны крэм змяшаць
і напоўніць гэтай сумессю вымытыя і вычышчаныя ад асяродку яблыкі.
Яблыкі паскладаць у змазаную маслам форму для запекання,
усё заліць віном, зачыніць вечкам
і паставіць тушыць, пакуль яблыкі не стануць мяккімі.
Кожнае яблыка пакласці на печыва, на яблыка пакласці мармелад,
усё раскласці на талерку ці ў парцыённы посуд і заліць гарачым віном.
|