-яблыкі - 6 шт.
-ванільны крэм - 1 шклянка
-арэхі (здробненыя) – 30 г
-міндаль,
-разынкі - па густу
-сметанкавае масла – 60 г
-чырвонае віно – 375 г
-печыва (мяккае) - 6 шт.
-мармелад з парэчкі - 1 ст.л.
для ванільнага крэму:
-малако – 125 г
-бульбяны крухмал - 0.9 ст.л.
-сметанкавае масла - 1 ст.л.
-цукар – 60 г
-яйка (жаўток) - 1 шт.
-ванільны цукар - 1/2 пакуначка.
Вымыць і выняць з кожнага яблыка асяродак.
Міндаль, разынкі, арэхі і ванільны крэм змяшаць
і гэтай сумессю напоўніць яблыкі.
Форму для запекання вышмараваць маслам, пакласці на яе яблыкі,
усё заліць віном, зачыніць вечкам і паставіць тушыць датуль,
пакуль яблыкі не стануць мяккімі.
Кожны яблык пакласці на печыва, на яблык - мармелад,
і ўсё заліць гарачым віном. Ванільны крэм.
Паказаныя кампаненты злучыць, размяшаць на паравой лазні
да атрымання кремападобнай масы.
Даць астыць і пасля гэтага ўзбіць.
|