-буйныя зялёныя яблыкі - 4 шт.
-цукровая пудра для прысыпкі - 50 г
-цёртая цэдра апельсіна - 1 ст. л.
-варэнне малінавае густое - 4 ст. л.
-грэцкія арэхі здробненыя - 2 ст. л.
Крок 1
Яблыкі вымыць.
Зрэзаць верхавіну (прыкладна 2 см),
гарбатнай лыжкай акуратна выдаліць асяродак.
На лупіне кожнага яблыка зрабіць відэльцам некалькі праколаў
(дзякуючы гэтаму яблыкі пры запеканні не зморшчацца).
Варэнне змяшаць з цэдрай і арэхамі.
Нафаршаваць яблыкі атрыманай сумессю,
паставіць у глыбокую вогнетрывалую форму.
Наліць на дно формы 2-3 ст. л. вады, накрыць вечкам
і рыхтаваць на невялікім агні 10-12 хвілін.
Крок 2
Прысыпаць яблыкі цукровай пудрай
і паставіць у загадзя разагрэтую да 220 гр.С духоўку на 5 хвілін.
|