- 500 г яблыкаў
- 50 г мёда
- 30 г цукру
- 10 г масла
- 50 мл клубнічнага ўзвара без ягад
- 40 г вычышчаных грэцкіх арэхаў.
Вычышчаныя ад лупіны і асяродку яблыкі разрэзаць на 4 часці
і перакласці ў форму.
Перамяшаным з невялікай колькасцю цукру мёдам заліць яблыкі
і запекчы іх у духоўцы пры ўмеранай тэмпературы.
Пакінуты цукар падагрэць разам з маслам на патэльні да залацістага
колеру, дадаць сок з узвара і трохі праварыць, а затым усыпаць дробна
нарэзаныя арэхі, добра перамяшаць і гэтым гарачым сіропам заліць
печаныя яблыкі.
|