-2 яблыка
-1 яйка
-2 ст. лыжкі малака
-1 г. лыжка смятаны
-1 дробка солі
-1 ст. лыжка топленага малака
-1/2 г. лыжкі цукру
-2 ст. лыжкі мукі
-1 г. лыжка цукровай пудры
Яблыкі прамыць, выняць асяродак з насеннем і зрэзаць скурку.
Затым нарэзаць роўнымі кружочкамі таўшчынёй каля 0,5 см,
пакласці ў неакісляючыйся посуд і засыпаць цукровым пяском.
Прыгатаваць вадкае цеста (кляр).
Для гэтага ў яечныя жаўткі пакласці цукровы пясок, соль, смятану,
ўсыпаць муку, старанна перамяшаць, дадаць малако,
увесці ўзбітыя ў густую пену яечныя бялкі і зноў акуратна перамяшаць.
Кружок яблыка насекчы на відэлец і апусціць у цеста,
а затым хутка перакласці ў посуд з разагрэтым тлушчам.
Абсмажваць, пакуль яблыкі не стануць залацістымі
(калі пасля смажання яблыкі апынуцца цвёрдымі,
паставіць іх на 5 хвілін у гарачую духавую шафу).
Гатовыя яблыкі пакласці на талерку і пасыпаць цукровай пудрай
|