-яблыкі вялікія - 4 шт.
-ваніль - па густу
-нетлусты (ці абястлушчаны) тварог – 250 г
-сланечнікавы алей - 2 ст.л.
-соль - па густу
-цукар – 1 г.л.
-пшанічная мука – 320 г
-парашок для печыва - 4 г.л.
-разынкі - 8 ст.л.
-мёд - 8 г.л.
-молатая карыца - 2 г.л.
-яйка (жаўткі) - 2 шт.
Тварог, 8 сталовых лыжак вады, масла, ваніль, соль
і цукар перамяшаць.
Муку змяшаць з парашком для печыва і,
паступова дадаючы ў тварогавую масу, вымесіць гладкае цеста.
Цеста тонка раскачаць так,
каб можна было выразаць 4 квадрата памерам прыкладна 15x15 см.
Яблыкі памыць, выразаць асяродак
і напоўніць масай з разынак з мёдам і карыцай.
Кожны яблык загарнуць у квадрат з цеста, паставіць яблык у цэнтр
і куты зашчыпаць зверху яблыка.
Жаўткі змяшаць з 4-мя лыжкамі вады
і вышмараваць гэтай сумессю яблыкі ў цесце,
паставіць іх на бляху, на якую добра б пакласці паперу для печыва
ці прамасленую паперу.
Бляху паставіць у духоўку,
папярэдне нагрэтую да 175 С, пякчы ~50 хвілін.
|