-яблыкі - 4 шт.
-чырвоны жэлацін - 3 ліста
-чырвонае віно - 1/4 ст.л.
-цытрынавая цэдра - кавалачак
-карыца - 1/2 палачкі
-малінавае жэле - 4 ст.л.
-цукар - 1 ст.л.
-малако - 1/2 шклянкі
-ванільныя сліўкі - 1/2 пакуначка
-цукар - 1 ст.л.
-сліўкі - 1/2 шклянкі
-фісташкі - 1 ст.л.
Выдаліць з яблыкаў асяродак. Замачыць жэлацін у халоднай вадзе.
Закіпяціць чырвонае віно з цэдрай і карыцай, пакласці яблыкі
і рыхтаваць 10 хвілін на слабым полымі, прычыніўшы вечкам.
Заліць жэле ў яблыкі. Выняць цэдру і карыцу.
Уліць жэлацін у яшчэ гарачае віно . Заліць яблыкі.
Паставіць у халадзільнік.
Адмераць 2 лыжкі малака, змяшаць яго з ванільным парашком,
адзін раз закіпяціць і зняць з пліты.
Узбіць сліўкі. Заліць яблыкі соусам і пасыпаць фісташкамі.
|