-3 буйных яблыка
-0,5 г. л. молатай карыцы
-масла сметанкавае - 2 ст.л.
-цукар - 3 ст.л.
1.Яблыкі ўзяць розных колераў - чырвонае, жоўтае і зялёнае.
Яблыкі вымыць.
Тонкім нажом зрабіць глыбокі надрэз вакол пладаножкі,
выдаліць асяродак.
Змяшаць 1 ст. л. цукру з молатай карыцай.
Усыпаць у сярэдзіну кожнага яблыка роўную порцыю
атрыманай сумесі.
2. Разагрэць духоўку да 220 гр.С.
Яблыкі змясціць зрэзам угару ў цеплатрывалую форму,
уліць трохі вады (пластом прыкладна 1 см) і паставіць у духоўку.
Запякаць 5-7 хвілін, у залежнасці ад памеру яблыкаў.
3. Растапіць у сатэйніку сметанкавае масла,
не даводзячы яго да кіпення.
Дадаць пакінуты цукар.
Перамяшаць, паменшыць агонь да сярэдняга і рыхтаваць, увесь час
памешваючы, пакуль цукар не пачне карамелізавацца, 5-7 хвілін.
Зняць з агню і паліць карамеллю яблыкі. Даць карамелі застыць
|