-яблыкі (цвёрдыя) - 6 шт.
-цытрынавы сок - па густу
-алей - для смажання ў фрыцюры
-мука – 100 г
-крухмал – 15 г
-яйка (бялок) - 3 шт.
-малако - 150 мл
-цукар – 280 г
-кунжутнае насенне - 1 ст.л.
-масла - для змазкі.
Падрыхтуйце яблыкі, ачысціўшы іх ад скуркі і асяродку
і нарэзаўшы чацвярцінкамі.
Апырскайце іх цытрынавым сокам, каб яны не пацямнелі.
Разагрэйце масла ў фрыцюрніцы.
Змяшайце ў місцы муку з крухмалам.
Зрабіце ў цэнтры паглыбленне, ўліце туды малако з бялкамі
і перамяшайце. Адстаўце на 10 хвілін.
Яблыкі акунайце ў цеста затым невялікімі партыямі
абсмажвайце ў масле (1 хвіліна).
Выкладзіце іх на папяровую сурвэтку і трымайце ў цяпле.
Растварыце цукар у 150 мл вады і давядзіце да кіпення.
Варыце, пакуль сіроп не стане залаціста-карычневым.
Змяшайце яго з кунжутным насеннем.
Да гэтага моманту вы павінны падрыхтаваць 6 змазаных маслам
сервіравальных місачак.
Пастаўце на стол місачкі з ледзяной вадой.
Яблычныя долькі пагрузіце ў карамель
і пакладзіце па 4 на кожную сервіравальную талерку.
Госці павінны апускаць па дольцы яблыкаў у ваду,
каб карамель зацвярдзела.
|