-яблыкі – 400 г
-мука - 1 шклянка
-яйка (бялок) - 2 шт.
-малако - 1/2 шклянкі
-цукар - 1 ст.л.
-сліўкі (35%-выя) - 2 ст.л.
-цукровая пудра - па густу
-карыца - па густу
-соль - па густу.
Бялкі змяшаць з цукрам, соллю, часткай малака, усыпаць муку,
замясіць аднастайнае цеста, у канцы ўліць пакінутае малако.
Паставіць цеста на 25-30 хвілін для набракання.
Яблыкі ачысціць ад лупіны
і асяродку, нарэзаць кружочкамі таўшчынёй 1 см, перасыпаць цукрам.
У цеста ўвесці ўзбітыя сліўкі, перамяшаць.
Наколаты на відэлец кружок яблыка памачыць у цеста
і апусціць у разагрэтую фрыцюрніцу.
Смажыць яблыкі 5-6 хвілін пры 170 С.
Гатовыя яблыкі пасыпаць цукровай пудрай і карыцай, падаць гарачымі.
|