
Для суфле:
-яйка - 4 шт.
-некалькі кропель цытрынавага соку
-малако - 500 мл
-цукар - 80 г
-цукровая пудра для прысыпкі
-крупа манная - 70 г
-разынкі - 70 г
-масла сметанкавае - 2 ст. л.
Для яблыкаў:
-яблыкі - 3 ці 4 шт.
-цукар - 60 г
-масла сметанкавае - 60 г
Крок 1
Яблыкі вымыць, абсушыць.
Вышмараваць кожнае растопленым сметанкавым маслам
і абкачаць у цукры.
Змясціць у форму для запекання
і паставіць у разагрэтую да 170 °С духоўку на 25-30 хвілін.
Яблыкі павінны стаць мяккімі, але захаваць форму.
Крок 2
Тым часам прыгатаваць суфле.
Малако закіпяціць, паменшыць агонь і дадаць 60 г цукру,
манныя крупы і разынкі.
Варыць, памешваючы, 3 хвіліны.
Пераліць у вялікую міску і адставіць на 3 хвіліны.
Крок 3
Адлучыць жаўткі ад бялкоў.
У чыстым посудзе ўзбіць бялкі з цытрынавым сокам
і пакінутым цукрам у моцную пену.
Крок 4
У манную сумесь увесці яечныя жаўткі, перамяшаць.
Затым увесці 1/3 узбітых бялкоў, перамяшаць.
Акуратна ўвесці пакінутыя бялкі,
асцярожна змешваючы драўлянай лапаткай.
Крок 5
Перакласці прыгатаваную сумесь
у змазаную маслам форму для запекання.
Акуратна апусціць у яе яблыкі.
Крок 6
Пасыпаць цукровай пудрай
і паставіць у разагрэтую да 190 °С духоўку на 25 хвілін.
Падаваць адразу ж.

|