-мука пшанічная – 100 г
-цукар - 1 ст.л.
-тварог – 100 г
-маргарын – 100 г
-яблыкі - 2 шт.
-сіроп цукровы - 2 шклянкі
-цэдра - 1/2 цытрыны
-соль,
-карыца - па густу
-цукар - для вобмешкі.
На апрацоўчую дошку прасеяць муку з соллю, сабраць яе горкай,
зрабіць паглыбленне, дадаць у яго працёрты тварог, сечаны маргарын
і замясіць густое аднастайнае цеста.
Затым раскачаць яго ў прастакутны пласт і нарэзаць квадраты,
якія адпавядаюць велічыні яблыкаў.
Яблыкі ачысціць ад скуркі і асяродку і прыпусціць да паўгатовасці
у цукровым сіропе з цытрынавай цэдрай
ці разведзенай цытрынавай кіслатой.
Затым яблыкі выняць, даць сцячы сіропу, пакласці на сярэдзіну
квадрата з цеста, пасыпаць цукрам і карыцай.
Злучыць процілеглыя канцы квадратаў, вышмараваць узбітым яйкам
і запекчы яблыкі ў цесце ў добра нагрэтай духоўцы.
Пры падачы пасыпаць цукровай пудрай.
|