-яблыкі – 100 г
-сага – 20 г
-цукар – 40 г
-віно – 20 г
-вада – 20 г
-цытрынавы сок – 10 г
-кіслата цытрынавая - на кончыку нажа.
Яблыкі прамыць, выдаліць асяродак, ачысціць, другасна прамыць
у падкісленай цытрынавай кіслатой вадзе і сварыць да гатовасці.
Адначасова перабраць сага, прамыць яго ў халоднай кіпячонай вадзе,
сварыць да гатовасці, адкінуць на сіта, пакласці ў посуд, усыпаць
цукар, уліць ружовы мушкат, разведзены напалову вадой, дадаць
цытрынавы сок і кіпяціць 5-6 хвілін. У вазачкі пакласці яблыкі, сярэдзіну
іх напоўніць сага разам з сіропам. Падаваць халоднымі ці гарачымі.
|