-яблыкі (сярэдняга памеру) - 8-20 шт.
-ванільная карамель – 560 г
-малако - 3 ст.л.
-арахіс (сечаны) - 2.5 шклянкі
-шакалад (паўсалодкі) – 170 г
-шакаладнай ці ванільнай глазуры - па густу
-шартэнінга (сумесь масла з мукой) - 1 ст.л.
Вымыйце і прасушыце яблыкі. Выдаліце пладаножкі.
Уторкніце драўляны калыпак у кожны яблык
у месцы прымацавання пладаножкі.
У рондаль сярэдняга памеру з тоўстымі сценкамі пакладзіце карамель
і дадайце малако.
Варыце на ўмераным агні, часта памешваючы,
пакуль карамель не растворыцца. Зніміце з агню.
Памачыце кожны яблык у гарачую растопленую карамель,
каб яна расцяклася роўным пластом.
Хай лішак карамелі сцячэ.
Калі карамель занадта згусла, пастаўце яе на слабы агонь,
пакуль не растворыцца.
Адразу ж абкачайце яблыкі ў сечаным арахісе.
Пакладзіце іх на прамасленую паперу.
Пакіньце на 30 хвілін ці пакуль карамель не згусне.
Буйна наламіце шакалад ці глазуру.
У рондалі з тоўстымі сценкамі змяшайце шакалад з шартэнінгам.
Пастаўце на слабы агонь і ўвесь час памешвайце,
пакуль шакалад не стане раставаць.
Зніміце рондаль з агню і ўзбівайце відэльцам,
пакуль маса не стане аднастайнай.
Лыжкай паліце растопленым шакаладам яблыкі,
дайце лішняму шакаладу сцячы.
Калі шакалад застыне - падавайце на стол.
Для захоўвання загарніце яблыкі ў пластыкавы пакет
і змесціце ў зачыненую ёмістасць.
Захоўвайце ў халадзільніку не больш за 1 тыдзень.
Перад падачай на стол дайце яблыкам пастаяць пры пакаёвай
тэмпературы не меней 30 хвілін.
|