Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Стравы з садавіны і ягад

    ЯБЛЫКІ З ГЛАЗУРАЙ З ШАКАЛАДУ І КАРАМЕЛІ

    -яблыкі (сярэдняга памеру) - 8-20 шт.

    -ванільная карамель – 560 г

    -малако - 3 ст.л.

    -арахіс (сечаны) - 2.5 шклянкі

    -шакалад (паўсалодкі) – 170 г

    -шакаладнай ці ванільнай глазуры - па густу

    -шартэнінга (сумесь масла з мукой) - 1 ст.л.

     

    Вымыйце і прасушыце яблыкі. Выдаліце пладаножкі.

    Уторкніце драўляны калыпак у кожны яблык

    у месцы прымацавання пладаножкі.

    У рондаль сярэдняга памеру з тоўстымі сценкамі пакладзіце карамель

    і дадайце малако.

    Варыце на ўмераным агні, часта памешваючы,

    пакуль карамель не растворыцца. Зніміце з агню.

    Памачыце кожны яблык у гарачую растопленую карамель,

    каб яна расцяклася роўным пластом.

    Хай лішак карамелі сцячэ.

    Калі карамель занадта згусла, пастаўце яе на слабы агонь,

    пакуль не растворыцца.

    Адразу ж абкачайце яблыкі ў сечаным арахісе.

    Пакладзіце іх на прамасленую паперу.

    Пакіньце на 30 хвілін ці пакуль карамель не згусне.

    Буйна наламіце шакалад ці глазуру.

    У рондалі з тоўстымі сценкамі змяшайце шакалад з шартэнінгам.

    Пастаўце на слабы агонь і ўвесь час памешвайце,

    пакуль шакалад не стане раставаць.

    Зніміце рондаль з агню і ўзбівайце відэльцам,

    пакуль маса не стане аднастайнай.

    Лыжкай паліце растопленым шакаладам яблыкі,

    дайце лішняму шакаладу сцячы.

    Калі шакалад застыне - падавайце на стол.

    Для захоўвання загарніце яблыкі ў пластыкавы пакет

    і змесціце ў зачыненую ёмістасць.

    Захоўвайце ў халадзільніку не больш за 1 тыдзень.

    Перад падачай на стол дайце яблыкам пастаяць пры пакаёвай

    тэмпературы не меней 30 хвілін.

    Катэгорыя: Стравы з садавіны і ягад | Дабавіў: wawkalaki (04.12.2014)
    Праглядаў: 270 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar