-яблыкі (кіслыя) - 4 шт.
-сок - 1 цытрыны
-яблычны сок - 150 мл
-ванільны цукар - 1 пакуначак
-кальвадос (ці каньяк) - 40 мл
-сліўкі – 200 г
-марцыпанавая маса – 50 г
-фісташкі - 2 ст. л.
-кедравыя арэшкі - 2 ст. л.
У вычышчаных яблыкаў выдаліць асяродак і нарэзаць іх долькамі.
Ванільны цукар размяшаць у яблычным соку, дадаць па густу цукар.
Яблыкі пакласці ў посуд для мікрахвалеўкі, ўліць яблычны сок.
Вечка патрымаць 15 сек. пад бруёй халоднай вады, зачыніць ёю посуд.
Рыхтаваць пры максімальнай магутнасці 8-12 хвілін.
Затым ўліць кальвадос.
Змяшаць сліўкі з марцыпанавай масай і таксама выліць у яблыкі.
Зачыніць посуд вечкам
і рыхтаваць пры максімальнай магутнасці печы яшчэ 4-6 хвілін.
Перад падачай на стол яблыкі хораша раскласці на талерках,
пасыпаць арэхамі.
|