-яблыкі - 2 шт.
-цукровы пясок (цукровая пудра) - 2-4 ст.л.
-кунжут (абсмажаны) - 2 ст.л.
-вада - 100 мл.
Яблыкі ачысціць, выразаць асяродак
і нарэзаць долькамі не больш за 1 см таўшчынёй.
Паскладаць на патэльні з антыпрыгарным пакрыццём, уліць ваду
і тушыць па 2-3 хвіліны з кожнага боку, затым дадаць цукар.
Як толькі выпарыцца ўся вада і сіроп пачне карамелізавацца,
перавярнуць долькі яблыкаў так,
каб кожны бок быў пакрыта карамеллю.
Выкласці гатовы дэсерт на талерку
і пакуль яблыкі гарачыя пасыпаць кунжутам.
Для тых, хто любіць дадаваць у дэсерты алкагольныя напоі:
замест вады можна выкарыстоўваць чырвонае ці белае віно
(але будзьце асцярожныя алкаголь лёгка ўзгараецца).
|