
-цытрына (сок) - 2 ст. л.
-мёд - 75 г
-масла сметанкавае - 1 ст. л.
-тварог - 4 ст. л.
-вялікія яблыкі - 4 шт.
Для соусу:
-галінкі мяты - 2 шт.
-мёд - 2 г. л.
-цытрынавы джэм - 2 ст. л.
-сок паловы цытрыны
Крок 1
Яблыкі вымыць, зрэзаць верхавіны.
Акуратна выняць лыжкай мякаць, пакінуўшы па краях пласт прыкладна 0,5 см.
Крок 2
Выдаліць з мякаці яблычныя костачкі і перапонкі,
мякаць нарэзаць адвольнымі кавалкамі і здрабніць у блендэры ў пюрэ.
Апырскаць цытрынавым сокам.
Крок 3
Выкласці яблычнае пюрэ ў сатэйнік, дадаць мёд і 0,5 шклянкі вады.
Рыхтаваць на сярэднім агні, перыядычна памешваючы, 10 хвілін.
Зняць з агню і даць астыць.
Крок 4
Тварог двойчы працерці праз сіта,
затым узбіць венцам з яблычным пюрэ ў пышную масу.
Крок 5
Раскласці пюрэ па яблыках
і паставіць у разагрэтую да 160 °С духоўку на 25 хвілін.
Крок 6
Для мятнага соусу павольна нагрэць цытрынавы джэм на вадзяной
лазні, дадаць мёд, цытрынавы сок і давесці да кіпення.
Мяту прамыць, дробна нарэзаць і дадаць у соус.
Перамяшаць і адразу зняць з агню. Падаваць яблыкі з мятным соусам.

|