-сметанкавае масла (здробненае) – 200 г
-цукровы пясок (неабчышчаны) - 1/2 шклянкі
-цытрынавы сок - 2 г.л.
-вада - 3 ст.л.
-яблыкі - 3 шт.
-ром - 2 ст.л.
-карыца (молатая) - 1/2 ст.л.
-марозіва ці сліўкі - для ўпрыгожвання.
Пакладзіце масла ў вялікі рондаль і пастаўце на маленькі агонь,
пакуль яно не растопіцца.
Змяшайце з цукрам, цытрынавым сокам і вадой і кіпеціце, зрэдку
памешваючы, пакуль цукар не растворыцца; затым кіпеціце, не
мяшаючы, пакуль сіроп злёгку не згусне і не падрумяніцца.
Ачысціце яблыкі ад лупіны; выкарыстоўваючы адмысловае
прыстасаванне, выдаліце асяродак, затым нарэжце яблык на кольцы.
Пакладзіце ў сіроп карыцу, ром і яблыкі так,
каб яблыкі былі цалкам пакрыты сіропам.
Кіпеціце прыкладна 5 хвілін, пакуль яблыкі не стануць мяккімі.
Перакладзіце ў сервіравальную страву.
Падавайце цёплымі з марозівам ці сліўкамі.
|