-арэхі (сечаныя) – 125 г
-яблыкі - 4 шт.
-цукар – 100 г
-мёд - 2 ст.л.
-сметанкавае масла - 1 ст.л.
-сліўкі – 150 г.
Падсмажыць на патэльні арэхі. Выкласці ў глыбокую талерку.
Вымыць яблыкі, насуха выцерці іх і насадзіць на доўгія палачкі.
Закіпяціць у рондальчыку цукар з мёдам, маслам і сліўкамі.
Уварваць 15 хвілін да утварэння мяккай карамельнай масы.
Па чарзе акунуць яблыкі ў масу так,
каб яна пакрыла іх раўнамерным тонкім пластом.
Пасля гэтага абкачаць садавіну ў сечаных арэхах.
Рабіць гэта трэба, павольна паварочваючы драўляную палачку
і злёгку прыціскаючы арэхі.
Пакласці яблыкі на талерку і даць абсохнуць.
|