- 6 яблыкаў
- 150 г брусніцы
- 4-6 ст. л. цукровага пяску.
Для сіропу:
- 150 г асяродку яблыкаў і брусніцы
- 250 г вады
- 150 г цукровага пяску.
Ў прамытых яблыках выразаць асяродак так, каб не прарэзаць
іх наскрозь, насекчы ў 2-3 месцах.
Брусніцу перабраць, прамыць, перасыпаць цукрам
і засыпаць ёю паглыбленні ў яблыках.
Нафаршаваныя яблыкі паскладаць у сатэйнік ці на бляху,
наліць трохі вады і запекчы ў духоўцы да гатовасці.
Асяродак ад яблыкаў і размятую брусніцу адварыць, адвар працадзіць,
дадаць цукар і сварыць цукровы сіроп.
Сіропам заліць гатовыя яблыкі.
|